- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele prajit cu sos de usturoi este un preparat clasic gustos si foarte hranitor.
Ingrediente
- 1 kg de peste
- 2 linguri cu faina
- 150 ml ulei
- sare
- piper macinat
- usturoi pisat
- patrunjel tocat
- 300 gr malai
- 1 litru apa calda
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti pestele, ii scoti capetele, apoi ilureti de solzi si golesti de intestine. Pastrezi laptii si icrele separat.
- Tai pestele in felii groase de 2-3 cm, dai sare si lasi sa stea asa 15 minute. Dupa gust poti acoperi feliile de peste cu putin busuioc tocat fin. Apoi il treci prin faina, il prajesti pe toate partile si cand s-a rumenit, il scoti pe un platou acoperit cu servetele de hartie ca sa i se scurga grasimea.
- Faci o mamaliga simpla din apa si malai, pui portii mari pe farfurii intinse, pui peste, acoperi cu mujdei de usturoi, poti pune deasupra pestelui si patrunjel tocat. Servesti cald, cu vin alb alaturi.