Crap cu garnitura de ciuperci si sos de vin rosu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul cu garnitura de ciuperci si sos de vin rosu este un preparat foarte gustos si aromat fiind perfect pentru un pranz satios si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 1 crap de 1-2 kg
    • 200 ml vin rosu
    • 2 linguri cu unt
    • piper boabe
    • 2 foi de dafin
    • boabe de ienibahar
    • 1 radacina de patrunjel cu frunze
    • 1 lingura  cu faina
    • 1/2 lamaie
    • 500 gr ciuperci

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pestele de solzi, inlaturi capul si aripile, il golesti si-l speli in mai multe ape. II sarezi si-l lasi sa stea in farfurie 15 minute.
  2. Cureti ciupercile de codite, le speli, le toci si le pui intr-o cratita cu o lingura cu unt, sare si piper boabe. Lasi sa se faca la foc mic 20  de minute si tragi cratita de pe foc. Presari patrunjel tocat fin, pastrezi la cald si servesti langa pestele incalzesti untul ramas, adaugi faina in ploaie, subtiezi cu o zeama in care a fiert pestele.
  3. Din 400 ml apa, 200 ml vin rosu, foi de dafin, ienibahar, 1 radacina de patrunjel tocata marunt,
    felii de lamaie si piper boabe, faci o solutie marinata pe care o pui la fiert 15 minute. Adaugi pestele taiat felii, fierbi 30 de minute, apoi strecori zeama.
  4. Sosul alb obtinut din unt si faina si subtiat cu zeama de peste il servesti turnat peste feliile de peste fiert, inconjurate de ciuperci.
  5. Servesti mancarea calda, cu paine sau mamaliga, langa vin alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar