Salau rasol-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul rasol trebuie sa il incercati si dvs deoarece este plin de vitamine si aromat.

Ingrediente

    • 1 salau
    • 10-12 raci
    • 1 kg cartofi noi
    • 2 linguri cu unt
    • 2 legaturi de patrunjel
    • 200 ml  otet
    • 1 litru apa
    • 2 linguri cu sare
    • 6-8 catei de usturoi
    • piper boabe
    • 2 foi de dafin
    • 1 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pestele, il golesti, il speli, il sarezi pe dinauntru si pe dinafara. Faci o solutie pentru marinat din apa, otet, o lingura cu sare, usturoi curatat si tocat, piper boabe, foi de dafin si lasi pestele sa stea o ora, apoi il fierbi in zeama aceasta cel putin 45 de minute la foc mic.
  2. Ca sa te asiguri ca nu rupi pestele cand il scoti il asezi pe un gratar, il legi cu o sfoara si asa pregatit il pui in solutie marinata si-l fierbi.
  3. Cand il servesti, il tai felii, decorezi cu felii de lamaie tot platoul, inconjori cu cartofi noi fierti in apa si raci fierti si stropiti cu unt. Peste peste si cartofi presari patrunjel verde tocat fin, iar alaturi asezi felii subtiri de paine.
  4. Servesti cu vin alb si o salata asortata.

Recomandari

Friptura sau Gratar