- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Snitelul natur din carne de vaca sau manzat cu smantana este un preparat pe care trebuie sa il incercati datorita aromei delicate si al gustului desavarsit.
Ingrediente
- 1 kg carne de vaca
- 175 ml ulei, sare
- 3 linguri cu faina
- smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se taie carnea felii subtiri, care se bat cu batsnitelul si se tin la frigider 2 ore sau in congelator o ora,dupa care se scot, se sareaza, se trec prin faina si se prajesc usor pe ambele parti.
- Se scot snitelele pe farfurie si se pregateste sosul: faina ramasa se desface in apa rece si se toarna in uleiul in care s-a prajit carnea. Se fierbe sosul 10 minute, se adauga smantana, se sareaza si se condimenteaza dupa gust.
- Se pun snitele in sos si se fierb acoperit 30 de minute, apoi se impart in farfurii cat sunt fierbinti, se servesc cu piure de cartofi, sos, paine uscata si salata de sezon. Este potrivit un vin alb demisec.