- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fazanul fript este un preparat pe cat de migalos pe atat de gustos. Daca aveti ocazia sa incercati acest preparat veti fi surprins de gustul fin al fazanului
Ingrediente
- 1 fazan
- 50 gr unt
- felii subtiri de slanina
- sare
Instructiuni de preparare
- Inainte de a se prepara, fazanul se tine 3 zile cu tot cu pene atarnat la aer, apoi se curata de pene, de intestine, se inlatura capul si labele, se flambeaza la flacara, dupa care se spala si se sterge cu un servet curat.
- Se acopera fazanul cu feliile de slanina, apoi se pune intr-o cratita cu unt firbinte si se da la cuptor sa se friga. Din cand in cand se mai unge cu sos si cu putina apa, iar dupa aproximativ o ora ( timp mediu necesar fazanului sa se fragezeasca) se indeparteaza slanina, se pudraza cu putina sare si se baga fazanul la cuptor sa se rumeneasca pieptul frumos.