File de pastrav cu salata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de pastrav cu salata este un fel principal delicios, rapid de preparat si foarte satios.

Ingrediente

    • 4 pastravi
    • piper negru macinat
    • 1 ceapa
    • 2 lamai
    • 2 morcovi
    • sare de mare
    • ulei de masline
    • cimbru verde
    • 7 cartofi
    • 150 gr capere
    • 1 salata verde
    • 3 lingurite otet balsamic

Instructiuni de preparare

  1. Se spala pastravii, se curata bine si se taie astfel incat sa se poata scoate coloana.Se indeparteaza oasele si se condimenteaza cu sare, cimbru si piper macinat.
  2. Se spala cartofii si morcovii, care se pun la fiert in apa cu sare. Se incinge gratarul, se unge cu  ceapa, apoi se asaza fileurile de pastrav, avand grija ca focul sa nu fie puternic.
  3. Cand cartofii si morcovii s-au fiert se scot intr-o sita, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu zeama de lamaie, ulei si otet balsamic. Se presara capere si se lasa cateva minute sa-si lase zeama.
  4. Se spala salata verde, se asaza pe un platou si se serveste cu fielurile de pastrav si salata de  cartof si capere. In momentul servirii se decoreaza fiecare farfurie cu felii de lamaie si cimbru verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar