Frigarui asortate-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frigaruile asortate sunt foarte gustoase, ele putand sa fie preparate in multe combinatii si cu foarte multe ingrediente.

Ingrediente

    • 300 gr bacon
    • 4 cartofi
    • 1 lingura otet balsamic
    • 1 lingura mustar
    • ulei
    • 3 mere
    • 1 lingura unt
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 lingura smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala cartofii si se fierb 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca in apa rece.
  2. Se taie baconul  si merele felii ai groase. Dupa ce cartofii s-au racit se taie in felii, lasandu-le coaja.
  3. Se pune unutl la topit intr-o craticioara, adaugand apoi si otetul balsamic.
  4. Se monteaza pe bete de frigarui feliile de mar, bacon, si cartof, altenandu-le, apoi se ung cu putin sos de unt si otet. Se incinge bine gratarul pe care se rumenesc frigaruile.
  5. Intre timp, se prepara sosul: se curata si se piseaza usturoiul care se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugand apoi mustarul, smantana si putina sare , omogenizand compozitia, care pana in momentul servirii se pastreaza la frigider.
  6. Se aranjeaza frigaruile pe un platou si se servesc cu sosul de usturoi si paine prajita.

Recomandari

Friptura sau Gratar