- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile asortate sunt foarte gustoase, ele putand sa fie preparate in multe combinatii si cu foarte multe ingrediente.
Ingrediente
- 300 gr bacon
- 4 cartofi
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingura mustar
- ulei
- 3 mere
- 1 lingura unt
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala cartofii si se fierb 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca in apa rece.
- Se taie baconul si merele felii ai groase. Dupa ce cartofii s-au racit se taie in felii, lasandu-le coaja.
- Se pune unutl la topit intr-o craticioara, adaugand apoi si otetul balsamic.
- Se monteaza pe bete de frigarui feliile de mar, bacon, si cartof, altenandu-le, apoi se ung cu putin sos de unt si otet. Se incinge bine gratarul pe care se rumenesc frigaruile.
- Intre timp, se prepara sosul: se curata si se piseaza usturoiul care se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugand apoi mustarul, smantana si putina sare , omogenizand compozitia, care pana in momentul servirii se pastreaza la frigider.
- Se aranjeaza frigaruile pe un platou si se servesc cu sosul de usturoi si paine prajita.