- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de peste marinat sunt delicioase si se pot prepara cu orice fel de peste doriti dvs.
Ingrediente
- 800 gr file de crap
- 3 lingurite otet balsamic
- zeama de la o lamaie
- 4 cepe
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita zahar
- 1 legatura marar verde
- 4 liguri ulei de masline
- piper negru macinat
- sare grunjoasa
Instructiuni de preparare
- Se taie fileiurile de crap in cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, si se stropesc cu otetul balsamic, se ung cu uleiul de masline si zeama de lamaie, apoi se lasa la macerat.
- Separat, se ung betisoarele de frigarui si se incinge gratarul si se unge cu ceapa rosie sau grasime.
- Se infig bucatile de peste pe bete si se pun pe gratar sa se rumeneasca uniform.
- Intre timp, se curata ceapa, se taie solzisori si se freaca bine cu sare si lamaie. Se aduaga mararul tocat marunt si se pune otet si zahar, dupa gust.
- Frigaruile se servesc cu salata de ceapa si se orneaza cu marar proaspat. Se stropesc cu sosul pe acre l-a lasat ceapa si apoi se poate servi.