- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pulpa de porc la tava este un preparat traditional de Craciun fara de care nu exista aroma specifica acestei sarbatori.
Ingrediente
- 1 pulpa de porc din spate, fara sorici
- 200 rg slanina
- 300 ml vin alb
- 4 linguri untura
- 6 catei de usturoi
- piper macinat
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala carnea si se impaneaza cu bucatele de slanina si usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, si se asaza intr-o tava unsa cu multa untura.
- Se introduce tava in cuptorul incins, la foc potrivit, intorcand-o pe celelalte parti din cand in cand.
- Cand carnea s-a rumenit putin, se adauga vinul amestecat cu o cana de apa si cimbru, dupa gust. Se introduce tava iarasi la cuptor pentru 50 de minute si se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Friptura este gata cand furculita intra usor in carne.
- Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se taie felii si se serveste cu garnitura de cartofi si salata.