Cotlet de porc la tava

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletul de porc la tava este un preparat aromat, delicios, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun.

Ingrediente

    • 2 kg cotlet de porc cu os
    • 50 gr stafide aurii
    • 1 ardei gras
    • 2 foi de dafin
    • 1 lingura boabe de mustar
    • 2 crengute de rozmarin
    • 200 ml bere
    • 1 ceapa
    • 3 catei de usturoi
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingura cimbru uscat
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie ceapa felii subtiri, ardeiul se taie fasii subtiri, usturoiul se zdrobeste, foile de dafin se maruntesc si se amesteca cu cimbrul uscat, boabele de mustar, sare, piper, 100 ml apa si 100 ml bere.
  2. Se pune bucata de carne intr-un castron mare si se toarna peste ea mixtura de condimente, avand grija sa fie acoeprita toata suprafata carnii. Se lasa carnea la rece penatru cateva ore si se mai intoarne din cand in cand in sosul marinat.
  3. Se unge generos o tava cu ulei, se asaza bucata de carne, adaugand sosul strecurat, stafidele, restul de bere si 100 ml de apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins pentru 2 ore. Se mai verifica din cand in cand daca a scazut sosul si se mai adauga cate putina apa calda.
  4. Cu jumatate de ora inainte de a se epuiza cele 2 ore, se scoate folia de aluminiu si se lasa carnea sa se rumeneasca frumos deasupra. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava pentru a ramane frageda.

Recomandari

Friptura sau Gratar