- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de vita si pui sunt delicioase, gustoase si dietetice. pentru o aroma intensa este indicat sa le serviti cu garnitura de legume sotate.
Ingrediente
- 1 piept de pui mai mare
- 500 gr muschi de vita
- 1 lingura sos de soia
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei grasi rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- 1 lingura otet balsamic
- zeama de lamaie
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie carnea de vita in cuburi si pune-le intr-o cratita. Amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, cimbrul, usturoiul pisat si uleiul, iar sousl obtinul toarna-l peste carnea de vita. Acopera cratita cu un capac sau o farfurie si tine-o la frigider pana a doua zi.
- Inainte de preparare taie pieptul de pui in cuburi, sareaza-l si stropeste-l cu zeama de lamaie, apoi da-l la rece pentri 10-15 minute.
- Curata ardeii de cotor si seminte si taie-l in patrate mari cat cuburile de carne. Monteaza frigaruile, punand carnea de vita si de pui pe bete separate. Infige o bucata de carne, apoi doua de ardei, iarasi o bucata de carne si tot asa, cate incap pe bat.
- Frige-le pe gratarul incins si uns cu ulei. Prepara mai intai frigaruile de vita si apoi cele de pui, pentru a imprumuta din aroma marinatei.