- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de curcan umplut cu mere este un preparat specific sarbatorilor de Craciun sau Revelionului.
Ingrediente
- 1 curcan sau 1 curca mai grasa
- 400 gr slanina alba sau afumata (sau 6-8 foi mari de varza)
- 3 linguri cu unt
- sare
- 1 kg mere
- 1 gutuie
- 175 ml vin alb
- piper boabe
- 175 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 3-4 ore
- Curatati pasarea de fulgi, treceti-o prin flacara mare, frecati toata carnea cu malai apoi spalati-o si goliti curca facand un orificiu langa tartita.Pastrati maruntaiele, aruncati matele, scoateti gatul cu gusa, inlaturati capul si ghearele (le puteti folosi cand faceti racitura de pasare), spalati pasarea pe dinauntru si scoateti plamanii.
- Curatati merele de coaja si seminte iar gutuia curatati-o de seminte.
- Taiati fructele felii, amestecati cu maruntaiele, sarati putin si umpleti toracele curcanului. Acoperiti umplutura cu o frunza de varza si asezati pasarea in tava unsa cu unt.
- Inveliti carnea cu felii subtiri de slanina, puneti tava in cuptor la foc potrivit pentru 4-5 ore (cate kg are pasarea atatea ore se va frige). Adaugati in tava 1 cana cu apa si vinul alb.
- Scoateti curcanul rumenit, aruncati slanina, goliti-l de fructe. Transati felii potrivite, serviti alaturi umplutura de fructe, peste care turnati sucul de rosii, treceti totul pe farfuriile de serviciu.
- Serviti totul cald, cu felii de paine prajita si vin alb.