- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de fazan cu lamaie este o friptura foarte gustoasa, pe care merita sa o incercati.
Ingrediente
- 1 fazan fezandat
- 300 gr carne tocata (de pasare sau de porc)
- 3 felii de paine
- 175 ml vin alb dulce
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 lingura de busuioc crud tocat marunt sau busuioc uscat, bine faramitat
- 1 lamaie
- piper macinat
- 4 trufe negre sau 10 ciuperci
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
-
Pregatiti pasarea: curatati fulgii, treceti prin flacara, frecati carnea cu malai. Stergeti cu prosop inmuiat in tuica, goliti pasarea, spalati pe interior, sarati usor si lasati sa se scurga.
- Carnea tocata amestecata cu painea inmuiata in vin si bine stoarsa si faramitata, cu maruntaiele fazanului spalate si taiate bucati mari cu busuioc tocat, sare, piper macinat si ciuperci (de preferat trufe tocate fin) taiate felii subtiri - se framanta cu mana 2-3 minute si se lasa la rece jumatate de ora.
- Inmuiati untul si ungeti pasarea peste tot, apoi umpleti golul stomacului cu came tocata si ciuperci.
Inlaturati capul, gatul si tartita; legati aripile pe spate, puneti pasarea sa se friga in tava de friptura.
- Dupa 1/2 ora adaugati restul de vin, lasati sa se rumeneasca.
- Portionati friptura pe farfurii, serviti langa umplutura, stropita cu sosul in care s-a pus si putina zeama de lamaie. Este buna painea prajita in cutroane si vinul alb.