- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de vita la tava este un preparat pe care cu siguranta l-ati incercat si este poate in topul preferintelor dvs.
Ingrediente
- 800 gr rasol de vita fara os
- cimbru verde
- 4 lingurite ulei de masline
- piper negru macinat
- 125 ml apa
- 300 ml vin rosu demidulce
- 75 gr unt
- sare
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingurita boia de ardei
Instructiuni de preparare
- Se taie rasolul in felii potrivite, apoi fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza cu sare, piper si cimbru verde.
- Se ung bucatile de carne cu unt si ulei de masline si se acopera cu vin si apa, se adauga apoi mierea de albine si se lasa la macerat pentru 2 ore.
- Se pun feliile de carne la fiert in sosul in care a macerat, la foc potrivit, acoperind vasul cu un capac. Spre final, se presara boiaua si se mai baga vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.