- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de cod cu salata si cartofi este un preparat dietetic, foarte gustos pe care il puteti servi atat la pranz cat si la cina.
Ingrediente
- 4 bucati file de cod
- piper macinat
- nucsoara
- sare
- 2 lamai
- 2 linguri vin alb dulce
PENTRU GARNITURA:
- 50 gr unt
- 600 gr cartofi roz
- sare
PENTRU SALATA:
- 150 gr boabe de porumb
- 1 lingurita otet balsamic
- 3 lingurite ulei de masline
- 1 salata medie
- 6 rosii cherry
- 1 lingura zahar
Instructiuni de preparare
- Bucatile de cod se trec prin apa rece, se scurg bine, se streg cu un servet absorbant, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se condimenteaza pestele cu muscoara, sare si piper, dupa gust, si se ung cu putin ulei de masline si vin alb, apoi se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider.
- Separat, se spala cartofi si se pun la fiert in apa cu sare si cu 4 catei de usturoi. Dupa ce cartofii au fiert, se racesc si se taie ubulete care se condimenteaza cu sare si se perpelesc in unt.
- Se spala salata, se rupe, se scurge bine de apa si se amesteca cu rosiile cherry, promubul, uleiul de masline, otetul si zaharul.
- Se pune pestele pe gratar, se rumeneste frumos pe ambele parti, apoi se serveste cu garnitura de cartofi si salata.