- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul alb cu sos meuniere este un preparat pe cat de simplu de preparat pe atat de gustos is de aromat. Codul poate fi inlocuit , in aceasta reteta, cu somon sau file de salau.
Ingrediente
- 400 gr file de cod
- ulei
- piper
- faina
- sare
PENTRU SOS:
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura capere
- 50 gr unt
- zeama de la 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se dau fileurile de peste prin faina amesteca cu sare si piper, apoi se prajeste in ulei incins,pe ambele parti.
- se topeste untul pana inepe sa isi schimbe putin culoarea, dupa care se adauga zeama de lamaie si caperele, amestecand continuu. Se adauga sare si piper, dupa gust, iar la final de adauga patrunjel verde tocat fin, si se ia vasul de pe foc.
- Se scot fileurile de peste pe servete absorbante, apoi se repartizeaza pe afrfurii, iar in momentul servirii se toaran sosul peste peste, decorand farfuria si cu o felie de lamaie.