Friptura de mistret

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de mistret este o friptura vanatoreasca foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • 1 pulpa de mistret
    • 200 gr slanina
    • 1 frunza de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 200 ml vin
    • 175 gr smantana
    • 3 linguri cu unt
    • 1 lingura cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pielita de pe carne, eventual scoti osul, desfaci pulpa pe latimea ei, o impanezi cu usturoi si slanina, o sarezi si o strangi la loc. Astfel pregatita, lasi carnea la rece 2 zile, dupa care o ungi cu unt, o pui in tava de friptura cu o cana cu apa calda.
  2. Frigi in cuptor la foc potrivit 1 ora, o intorci si adaugi vinul, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Lasi sa se mai friga 1 ora si o scoti cand s-a rumenit bine. Asezi carnea pe o farfurie mare si o tai felii groase. ingrosi sosul pe foc cu un pahar cu smantana si il torni fierbinte peste feliile de carne.
  3. Pentru sos amesteci intr-o tigaie 2 linguri cu unt, 2 linguri cu otet, sare, 1 lingura cu faina, 1 ceasca plina cu apa si lasi sa fiarba 15 minute la foc mic.
  4. Servesti imediat, cu garnitura de legume sote sau cu cartofi prajiti, langa paine proaspata si vin rosu tare.

Recomandari

Friptura sau Gratar