- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de mistret este o friptura vanatoreasca foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 1 pulpa de mistret
- 200 gr slanina
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper boabe
- 200 ml vin
- 175 gr smantana
- 3 linguri cu unt
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pielita de pe carne, eventual scoti osul, desfaci pulpa pe latimea ei, o impanezi cu usturoi si slanina, o sarezi si o strangi la loc. Astfel pregatita, lasi carnea la rece 2 zile, dupa care o ungi cu unt, o pui in tava de friptura cu o cana cu apa calda.
- Frigi in cuptor la foc potrivit 1 ora, o intorci si adaugi vinul, cateva boabe de piper si foaia de dafin. Lasi sa se mai friga 1 ora si o scoti cand s-a rumenit bine. Asezi carnea pe o farfurie mare si o tai felii groase. ingrosi sosul pe foc cu un pahar cu smantana si il torni fierbinte peste feliile de carne.
- Pentru sos amesteci intr-o tigaie 2 linguri cu unt, 2 linguri cu otet, sare, 1 lingura cu faina, 1 ceasca plina cu apa si lasi sa fiarba 15 minute la foc mic.
- Servesti imediat, cu garnitura de legume sote sau cu cartofi prajiti, langa paine proaspata si vin rosu tare.