- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de pui cu cartofi, la cuptor este un preparat delicios si gustos, perfect pentru o masa in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 2 pui
- 1,5 kg cartofi
- 1 ceapa
- 4 rosii
- usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti puii, ii speli, ii freci cu malai, apoi ii golesti. Iei pui tineri si nu prea mari si ii tai in doua.
- Ficatul si pipota le dai in clocot separat, iar capul si ghearele le arunci.
- Sarezi si piperezi usor puii si-i asezi intr-o tava mare in care ai pus cartofii fara coaja, spalati si taiati felii, cu o ceapa taiata in patru, patru-cinci rosii bine coapte, taiate felii subtiri, sare, piper boabe, ulei, multa apa si usturoi tocat, dupa gust.
- Pui forma la cuptor, la foc viu. Carnea si cartofii au nevoie cam de acelasi timp ca sa se patrunda.Scoti carnea, o portionezi, o pui in farfurii cu cartofi rumeniti alaturi. Scazi sosul, zdrobesti rosiile, treci totul prin sita, torni peste cartofi. Servesti cu salate asortate, de sezon, cu sau fara paine, alaturi de un pahar cu vin alb, sec.