- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de rata cu smantana este un preparat delicat si apetisant foarte indragit de cei de la munte.
Ingrediente
- 1 rata
- 175 gr smantana
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu unt
- lamaie
- 200 ml supa de carne
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti vanatul de pene, il parlesti pe foc mare, apoi il freci usor cu putin malai.Speli rata si o golesti de intestine si de maruntaie,o speli din nou si o sarezi.
- Lasi pasarea sa stea 15 minute, apoi o ungi cu unt cald, o acoperi cu felii subtiri de lamaie si o asezi in tava de friptura cu 1 cana de supa si piper boabe.
- Frigi carnea la foc potrivit, o intorci dupa 1 ora si o scoti din cuptor atunci cand carnea a capa¬tat o nuanta usor aurie. Servesti taiata bucati, acoperita cu smantana proaspata, (feliile de lamaie le arunci), langa varza calita, cartofi natur sau morcovi cu smantana.