Friptura de rata cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de rata cu smantana este un preparat delicat si apetisant foarte indragit de cei de la munte.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 175 gr smantana
    • sare
    • piper boabe
    • 2 linguri cu unt
    • lamaie
    • 200 ml supa de carne

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti vanatul de pene, il parlesti pe foc mare, apoi il freci usor cu putin malai.Speli rata si o golesti de intestine si de maruntaie,o speli din nou si o sarezi.
  2. Lasi pasarea sa stea 15 minute, apoi o ungi cu unt cald, o acoperi cu felii subtiri de lamaie si o asezi in tava de friptura cu 1 cana de supa si piper boabe.
  3. Frigi  carnea la foc potrivit, o intorci dupa 1 ora si o scoti din cuptor atunci cand carnea a capa¬tat o nuanta usor aurie. Servesti taiata bucati, acoperita cu smantana proaspata, (feliile de lamaie le arunci), langa varza calita, cartofi natur sau morcovi cu smantana.

Recomandari

Friptura sau Gratar