Gaina prajita in untdelemn

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gaina prajita in untdelemn este foarte gustoasa cu garnitura de cartofi alaturi de o salata de legume proaspete.

Ingrediente

    • 1 gaina sau 1 pui mare
    • 150 ml ulei
    • 500 ml vin rosu
    • 2 linguri cu bulion
    • 20-30 cepe mici de arpagic
    • 150 gr costita afumata
    • 1 buchet aromat (busuioc, foi de dafin, 1 ramura de telina, 2-3 tije de patrunjel - legate cu ata)

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati, spalati si transati pasarea in bucati potrivit de mari, sarati usor si lasati pe farfurie 15 minute.
  2. Curatati cepele de coaja uscata, lasati-le in apa rece. incalziti uleiul pana la punctul de fierbere, rumeniti bucatile de carne. intoarceti pe toate partile pana cand se patrund uniform.
  3. Scoateti carnea pe farfurie, iar in uleiul ramas puneti cepele scurse de apa. Lasati-le sa se inmoaie pe foc mic, cu vasul acoperit.
  4. Puneti carnea peste ceapa, adaugati: buchetul aromat spalat si scuturat de apa, piperul, vinul si putina sare. Acoperiti vasul si fierbeti 1 ora (carnea) mancarea.
  5. Curatati rosiile (daca nu folositi bulion) de pielita, taiati-le felii; taiati felii costita afumata. Scoateti din cratita buchetul aromat si puneti rosiile (sau bulionul desfacut intr-o ceasca de apa) si costita, fierbeti inca 1/4 ora si stingeti focul.
  6. Serviti friptura calda, langa o garnitura de legume fierte, cu sau fara paine si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar