- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gaina prajita in untdelemn este foarte gustoasa cu garnitura de cartofi alaturi de o salata de legume proaspete.
Ingrediente
- 1 gaina sau 1 pui mare
- 150 ml ulei
- 500 ml vin rosu
- 2 linguri cu bulion
- 20-30 cepe mici de arpagic
- 150 gr costita afumata
- 1 buchet aromat (busuioc, foi de dafin, 1 ramura de telina, 2-3 tije de patrunjel - legate cu ata)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati, spalati si transati pasarea in bucati potrivit de mari, sarati usor si lasati pe farfurie 15 minute.
- Curatati cepele de coaja uscata, lasati-le in apa rece. incalziti uleiul pana la punctul de fierbere, rumeniti bucatile de carne. intoarceti pe toate partile pana cand se patrund uniform.
- Scoateti carnea pe farfurie, iar in uleiul ramas puneti cepele scurse de apa. Lasati-le sa se inmoaie pe foc mic, cu vasul acoperit.
- Puneti carnea peste ceapa, adaugati: buchetul aromat spalat si scuturat de apa, piperul, vinul si putina sare. Acoperiti vasul si fierbeti 1 ora (carnea) mancarea.
- Curatati rosiile (daca nu folositi bulion) de pielita, taiati-le felii; taiati felii costita afumata. Scoateti din cratita buchetul aromat si puneti rosiile (sau bulionul desfacut intr-o ceasca de apa) si costita, fierbeti inca 1/4 ora si stingeti focul.
- Serviti friptura calda, langa o garnitura de legume fierte, cu sau fara paine si vin alb.