- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Medalionul de porc cu praz si ciuperci este un preparat pe care il puteti servi cald ca friptura
sau rece ca aperitiv la o cina familiala.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de porc
- 3 fire de praz
- 1 ou
- 350 gr ciuperci
- 2 capatani de usturoi
- ulei
- piper macinat
- nucsoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Se desface pulpa de porc in asa fel incat sa se obtine o foaie cat mai mare. Se pudreaza cu sare sii piper, putina nucsoara si se lasa la frigider sa se marineze.
- Curata ciupercile si prazul, apoi toaca-le marunt. Intr-o tigaie, incinge 8 lignuri cu ulei si caleste prazul pana se inmoaie, apoi adauga ciupercile si trei catei de usturoi pisati. cand zeama lasata de ciuperci a scazut, opreste aragazul si lasa amestecaul sa se racoreasca.
- Amesteca prazul si ciupercile cu oul batut, si intinde totul peste felia de carne, ruland usor, iar la final prinde marginile cu scobitori.
- Asaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si unge-o si pe ea cu ulei, pune capatanile de usturoi taiate pe orizontala , apoi baga tava la cuptor, la foc moderat, o ora.
- Scoate rulada din tava imediat ce este gata si feliaz-o numai dupa ce s-a racorit complet. Medalionul se serveste cu cartofi sau sfecla fiarta.