- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul prajit este un preparat foarte indragit si aromat pentru ca se prepara rapid.
Ingrediente
- 6 pesti mijlocii
- sare
- usturoi
- verdeata tocata
- piper macinat
- 150 ml ulei
- 2 linguri cu otet sau 1/2 lamaie
- faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Pestele decongelat, fara cap si fara aripioare, golit de intestine, se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati mari, se sareaza putin si se pipereaza dupa gust, apoi se prajeste in ulei fierbinte, dupa ce s-a trecut prin faina.
- Pestele se intoarce des ca sa se prajeasca uniform si sa nu se arda. Se scoate pe un platou cand este gata si se acopera cu un sos facut din: uleiul care a ramas de la prajit in care se adauga usturoi pisat, 2 linguri cu otet, sare si piper macinat. Se amesteca energic cateva minute ca sa se omogenizeze, se adauga in sos verdeata tocata marunt si se rastoarna peste pestele prajit.
- Codul prajit se serveste imediat, cu mamaliguta calda si vin alb sec.