- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul prajit este preparatul cel mai des intalnit din peste deoarece este foarte gustos iar crapul nu are oase multe.
Ingrediente
- 1 kg crap
- sare
- usturoi
- 150 ml ulei
- 1 lamaie
- malai
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi, se taie felii si se sareaza putin. Se lasa cu sarea pe el 5 minute, dupa care se trece prin malai si se prajeste fiecare felie in ulei incins. Se intoarce des pentru ca sa se patrunda bine.
- Cand carnea pestelui a devenit tare, se poate consuma. Se scot feliile de peste pe o farfurie mare, se stropesc cu zeama de la lamaie si se acopera cu mujdei de usturoi.
- Pestele se serveste cald, cu mamaliguta calda si vin alb demisec.