- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mititeii cu cartofi prajiti este un preparat de vara, servit mai ales caldut, alaturi de o salata rece.
Ingrediente
PENTRU MICI:
- 1 kg carne macra de vita
- cimbru uscat
- boia de ardei iute
- zeama de usturoi
- 200 ml supa de carne
- 1 lingura cu seu de oaie,
PENTRU GARNITURA:
- 1,5 kg cartofi
- 200 ml ulei
- sare
- 500 gr rosii
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Treceti carnea prin masina de doua ori, strangeti-o in cratita mare, sarati-o, piperati-o, puneti cimbru si boia iute de ardei. Framantati amestecul pana devine omogen, adaugati zeama de carne si zeama de la o capatana de usturoi si continuati operatia cateva minute, apoi lasati la rece 1 ora. De preferat este sa tineti pasta de mici la congelator.
- Ungeti gratarul cu seu de oaie, faceti mititei cu mana umeda, apoi frigeti-i pe toate partile. Scoateti-i pe un platou mare si serviti-i cu garnitura de cartofi prajiti si cu salata de rosii, presarate cu marar tocat sau cu salata de muraturi, langa paine de casa, vin rosu nou sau bere.