Cod pane cu sos tartar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Codul pane cu sos tartar este o reteta ideala pentru cei care vor sau au deja un stil de viata sanatos.Gustul placul al pestelui este incununat de aroma delicata a sosului tartar care te fac sa te simti acasa ca la restaurant.

Ingrediente

    PENTRU PANEUL DE PESTE:

    • 500 gr file de cod
    • 2 linguri de faina, pentru aluat
    • 2 linguri de faina, pentru pudrat pestele
    • 150 ml bere
    • 1 ou
    • sare si piper
    • ulei pentru prajit

    PENTRU SOSUL TARTAR:

    • 3 linguri maioneza
    • 1 lingura capere murate
    • 2 castraveciori murati
    • 1/2 lingurita marar verde tocat
    • 1/2 lingurita patrunjel verde tocat
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Fileurile de peste se spala, se taie fasii si se svanta bine cu prosoape absorbante. Se presara cu sare  si se lasa la rece pana se prepara aluatul pentru pane.
  2. Separat, se amesteca faina, oul, sare si piper, dupa gust, se dilueaza cu bere pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se trec bucatile de peste prin faina, apoi prin aluat si din nou prin faina, dupa care se prajesc in ulei bine incins. Pentru a elimina excesul de grasime, se scot pe prosoape absorbante.
  3. Pentru sosul tartar, se amesteca, intr-un castron maioneza, caperele si castraveciorii taiati marunt, mararul si patrunjelul, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust.
  4. Se serveste pestele cu sosul tartar si, in prealabil, cu garnitura de cartofi natur.

Recomandari

Friptura sau Gratar