- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul pane cu sos tartar este o reteta ideala pentru cei care vor sau au deja un stil de viata sanatos.Gustul placul al pestelui este incununat de aroma delicata a sosului tartar care te fac sa te simti acasa ca la restaurant.
Ingrediente
PENTRU PANEUL DE PESTE:
- 500 gr file de cod
- 2 linguri de faina, pentru aluat
- 2 linguri de faina, pentru pudrat pestele
- 150 ml bere
- 1 ou
- sare si piper
- ulei pentru prajit
PENTRU SOSUL TARTAR:
- 3 linguri maioneza
- 1 lingura capere murate
- 2 castraveciori murati
- 1/2 lingurita marar verde tocat
- 1/2 lingurita patrunjel verde tocat
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Fileurile de peste se spala, se taie fasii si se svanta bine cu prosoape absorbante. Se presara cu sare si se lasa la rece pana se prepara aluatul pentru pane.
- Separat, se amesteca faina, oul, sare si piper, dupa gust, se dilueaza cu bere pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se trec bucatile de peste prin faina, apoi prin aluat si din nou prin faina, dupa care se prajesc in ulei bine incins. Pentru a elimina excesul de grasime, se scot pe prosoape absorbante.
- Pentru sosul tartar, se amesteca, intr-un castron maioneza, caperele si castraveciorii taiati marunt, mararul si patrunjelul, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust.
- Se serveste pestele cu sosul tartar si, in prealabil, cu garnitura de cartofi natur.