Pui umplut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru cei carora mielul in ziua de Paste nu le cade bine deloc aceasta reteta delicioasa este o varianta ideala.Gustul puternic aromat va va cuceri de prima inghititura.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 200 gr costita afumata
    • 1 ceapa mare
    • 2 linguri miez de nuca zdrobit
    • 2 linguri stafide aurii
    • 2 oua
    • 50 ml lapte
    • 4 felii paine
    • 45 gr unt
    • 2 linguri ulei
    • 500 ml supa de pui
    • 2 catei de usturoi
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 1 lingura rozmarin maruntit
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Tai costita afumata cubulete si le prajesti cu o lingura de ulei pnana devin crocante, dupa care le scoti intr-un castron. Adaugi peste costita ceapa tocata fin, miezul de nuca zdrobit,stafidele,patrunjelul tocat marunt, ouale amestecate cu laptele, feliile de paine taiate cubulete. Potrivesti de sare si piper, dupa gust.Amesteci toate ingredientele si le lasi sa stea la rece 10 minute.
  2. Intre timp cureti si speli puiul, il usuci bine cu prosoape absorbante.Il umpli cu compozitia pregatita, prinzi deschizatura cu scobitori si o cosi.freci puiul pe deasupra cu sare si piper, il ungi cu untul topit amestecat cu ulei, spoi asezi puiul in tava. Adaugi restul de unt si ulei, supa de pui si-l introduci la cuptor pentru o ora si jumatate. Din cand in cand il mai stropesti cu sosul din tava.
  3. Scoti puiul din tava pe un platou mai adanc si il acoperi cu folie de aluminiu ca sa se pastreze cald. Torni sosul din tava intr-o craticioara, adaugi rozmarinul, cateii de usturoi si-l fierbi 5 miute, apoi il torni peste puiul de pe platou. Transezi puiul si il servesti imediat alaturi de o salata de cruditati.

Recomandari

Friptura sau Gratar