- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiar daca friptura de vitel cu sos de lapte dureaza destul de mult tot ce va pot asigura este ca gustul este fantastic de bun.Este una dintre acele retete care va vor face sa fiti apreciata de cei carora le-o veti prepara.
Ingrediente
- 1,5 kg cotlet de vitel
- 3 linguri ulei de masine
- 2 linguri de faina
- 1,500 litri lapte dulce intergral
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Puneti uleiul de masline intr-o tigaie ovala, iar cand uleiul este incins adaugati cotlrul de vitel tavalit prin faina pe toate partile.Lasati cotletul sa se rumeneasca putin pe toate partile pana cand faina se face maro.Condimentati cu sare si piper, dupa gust si turnati laptele, cat sa acopere integral muschiul.Acoperiti tigaia si lasati la foc mic circa o ora si jumatate intorcand din cand in cand carnea pe toate partile
- Dupa o ora si jumatate cand carnea este gata, indepartati tigaia de pe foc si se lasa sa se odihneasca pentru 10 minute.
- Intre timp daca laptele este inca lichid si nu s-a ingrosat il mai lasam pe foc, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul tigaii.Daca dupa inca 15 minute de fierbere laptele nu se ingrosa se poate adauga un cubulet mic de unt sau o lingurita de faina.
- Friptura se feliaza, se asaza pe o farfurie si se seveste stropita cu sosul de lapte.