Mititei-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mititeii sunt deliciosi si gustosi, apreciati de toata lumea mai ales in zilele de vara alaturi de unpahar de vin sau bere.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vita de la ceafa sau de la coada sau capacul de la pulpa
    • 250 gr seu
    • 1 felie de franzela
    • mujdei de usturoi
    • sare
    • mirodenii :enibahar, chimen, piper
    • 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Treci carnea si seul de 2 ori prin masina de tocat si framanti pana la omogenizare. Cu mana uda faci mici, pe care-i asezi pe farfurie umeda si-i lasi la rece, 4-5 ore.
  2. Insiri micii pe gratar, la foc molcom, ii invarti pana se intaresc prin praji re. ii servesti in vas incalzit, un castron, de preferinta. Ii prajesti incet, ii servesti cu muraturi sau simpli, cu paine proaspata. E potrivit vinul rosu sau rose sau berea.

Recomandari

Friptura sau Gratar