- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul fript cu marar trebuie sa il incercati pentru ca este foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1 kg de morun
- 1 legatura mare de marar
- 100 gr unt
- 175 gr smantana
- 1 lamaie
- 4 linguri cu vin alb
- 2 linguri cu sare grunjoasa
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Taiati pestele in felii de 200 gr fiecare, apoi spalati-le si uscati-le cu servetele absorbante.
- Taiati o folie mare de aluminiu si ungeti toata suprafata cu unt. Asezati jumatate din legatura de marar bine spalat si uscat in prosop, apoi feliile de peste. Presarati sare grunjoasa peste tot si piperati dupa gust, apoi acoperiti cu restul tijelor de marar.
- Pe fiecare felie de peste puneti cate 1 bila de unt. Stropiti cu vin alb, inchideti folia de aluminiu ca pe un sac. Prindeti capetele cu agrafe si asezati sacul in forma de sticla termorezistenta sau in tava, lasati la cuptor pentru 1/2 ora.
- Scoateti pestele, serviti in folie. Alaturi: unt topit si felii de lamaie, paine proaspata si vin alb.