- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Feliile de mozaic surpriza se pot servi atat ca apertive reci cat si ca fel principal, adaugand drept garnitura orez cu legume sau sparanghel tras in unt.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata de pui sau curcan
- 120 ml apa
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 lingurita mustar
- 3 oua
- 2 cepe
- 50 gr pesmet
- 150 gr mozzarella
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune carnea tocata intr-un castron si se adauga peste ea sare, piper macinat, apa, ouale batute, ceapa taiata fin si mustarul si se omogenizeaza compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas dreptunghiular, se presara deasupra pesmet si se baga in cuptorul incins unde se coace 45-50 de minute, la foc moderat.
- Cand compozitia este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cel putin 30 de minute. Cand compozitia este rece se taie ca blatul de tort in 3 foi orizontale.
- Se spala ardeii, se curata de seminte si cotor, apoi se taie in fasii late de 1 cm.
- In alta tava dreptunghiulara se asaza o foaie de carne, se aranjeaza peste fasii de ardei si se repeta operatiunea pana se termina foile de carne si ardeii, se presara mozzarella si se baga tava in cuptor pana se rumeneste putin, apoi se lasa sa se racesca, se portioneaza si se poate servi.