- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul picant la gratar este preparatul perfect in zielele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 4 pastravi (250 gr fiecare) curatati si spalati
- 1 lingurita chimen macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 2-3 catei de usturoi pisati
- 1/2 lingurita piper
- 1 crenguta de verdeata pentru garnisire
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 35 minute
- Incalzesti gratarul la foc potrivit. Folosind un cutit ascutit, crestezi pestele pe ambele parti. Amesteci chimenul cu sare si piper si freci crestaturile cu aceasta combinatie. Amesteci ingredientele ramase, pentru a face sosul marinat.
- Frigi pestele 10-12 minute, ungandu-l la fiecare 3 minute cu sosul marinat si intorcandu-l o singura data. Pestele nu trebuie pus aproape de elementii gratarului sau de jar. Garnisesti pestele cu verdeata.