Pastravi prajiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul prajit este o manacre ideala pentru zilele caniculare de vara cand putem sa il consumam rece si in acelasi timp sa avem o sursa importanta de vitamine si minerale.

Ingrediente

    • pastravi
    • lapte
    • zeama de lamaie
    • unt pentru prajit
    • faina
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se scot solzii de la pastravi, se curata de intestine, se spala si se  dupa ce s-au spalat sub jet de apa rece se usuca cu o carpa curata, apoi se pun in lapte cu putina sare. Se dau pastravii prin faina si se prajesc in unt fierbinte pe ambele parti , se pipereaza si cand sunt rumeniti frumos se aranjeaza pe un platou.
  2. Pastravii prajiti se stropesc cu zeama de lamaie, cu unt fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, dupa care se pot servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar