- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul prajit este o manacre ideala pentru zilele caniculare de vara cand putem sa il consumam rece si in acelasi timp sa avem o sursa importanta de vitamine si minerale.
Ingrediente
- pastravi
- lapte
- zeama de lamaie
- unt pentru prajit
- faina
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se scot solzii de la pastravi, se curata de intestine, se spala si se dupa ce s-au spalat sub jet de apa rece se usuca cu o carpa curata, apoi se pun in lapte cu putina sare. Se dau pastravii prin faina si se prajesc in unt fierbinte pe ambele parti , se pipereaza si cand sunt rumeniti frumos se aranjeaza pe un platou.
- Pastravii prajiti se stropesc cu zeama de lamaie, cu unt fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, dupa care se pot servi.