- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu usturoi si rozmarin etse foarte gustos si aromat, pe care il puteti prepara in zilele in care stiti ca aveti invitati la masa.
Ingrediente
- un pui de 1,5 kg
- 10 catei de usturoi
- 4 fire de rozmarin
- cateva frunze de salvie
- 1 legatura de patrunjel
- 3 linguri de ulei de masline
- cateva felii de franzela
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cureti puiul, il speli si apoi il condimentezi cu sare si piper, atat in interior, cat si in exterior.
- Umpli puiul cu 4 catei de usturoi (curatati si taiati in jumatate), cu frunze de rozmarin (proaspat sau pulbere de rozmarin), patrunjel si salvie, tocate marunt, apoi il ungi cu ulei, il pui intr-un vas termorezistent si adaugi, pe langa pui, inca 4 catei de usturoi (necuratati de coaja).
- Lasi puiul la cuptor timp de o ora si 20 de minute. Dupa acest interval de timp, indepartezi usturoiul din vas.
- Prajesti feliile de franzela si le ungi cu mujdeiul preparat din usturoiul ramas. Servesti puiul cald, impreuna cu feliile de franzela unse cu usturoi.
- Poti unge puiul si cu zeama in care s-a copt, dupa preferinta.