- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul umplut este un preparat care este bun la orice ocazie si la orice fel de masa festiva sau nu.
Ingrediente
- 1 pui mediu
- 3 mere
- 200 gr unt
- 2 lingurite maghiran
- sare
- ulei
- 2 lingurite busuioc
- 2 cepe
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lamaie
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, amesteca busuicul, rozmarinul si maghiranul, rade coaja de la lamaie si amesteca bine. Freaca untul spuma si amesteca-l cu ierburile aromate.
- Separat, spala puiul, tamponeaza-l cu un servet curat si condimenteaza-l cu sare si piper. Ridica usurel pielea si baga crema de unt, din belsug. Indeasa apoi unul din mere taiat felii si ceapa taiata sferturi. Asaza puiul intr-o tava unsa cu ulei, iar pe langa el pune restul de mere, taiate felii mai groase. Stropeste-l cu ulei si apa si lasa-l la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava.
- Cand puiul este gata se serveste cald alaturi de merele din tava.