- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rasolul condimentat este un preparat pe care ar trebui sa il incercati deoarece este delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- 1 rasol de porc
- 1 lingura coriandru
- 1 capatana de usturoi
- 1 fir de rozmarin
- piper nagru macinat
- fasii de costita ca sa se acopere carnea
- 1 lingura maghiran
- 200 ml vin alb
- 2 foi de dafin
- sare
Instructiuni de preparare
- Pregateste rasolul:fasoneaza-l, impaneaza-l cu usturoi, freaca-l cu sare si piper si inveleste-l in fasii de costita taiata cat mai subtire, apoi leaga-l cu sfoara.
- Pune carnea in tava cu o ceasca cu apa, maghiran si coriandru. Baga tava in cuptorul incins, la foc iute 15 minute, cat sa formeze o crusta.
- Toarna vinul in tava, dar si peste carne, apoi lasa 50 de minute la foc potrivit. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul din tava, pentru ca sa nu se usuce prea tare.
- Cand este gata, presara rozmarin si foaia de dafin si mai lasa tava in cuptorul stins cam 10 minute.
- Rasolul se serveste cu garnitura de cartofi taranesti, muraturi asortate si vin alb.