Rata umpluta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata umpluta este un preparat care merita incercat! Pentru un plus de aroma si gust in momentul cand a-ti scos rata din cuptor o puteti stropi cu zeama de la o portocala.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 100 gr slanina
    • 100 ml supa de carne
    • patrunjel verde
    • ficatul de la rata plus 3 ficatei de pui
    • 100 ml vin rosu
    • 1 lingura faina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se toaca marunt ficatii, slanina si patrunjelul verde, se amesteca toate, adaugand sare si piper, dupa gust.
  2. Rata se curata bine  si inauntru si afara, se umple cu tocatura, se leaga cu ata, se unge cu unt si se introduce la cuptor sa se friga.
  3. Se prepara un sos din 25 gr unt, o lingura de faina, stins cu supa de carne si se adauga sare si vinul.
  4. Se scoate rata fripta din tava, iar sosul preparat se toarna in sosul din tava, se amesteca si se serveste alaturi de felii din rata umpluta.

Recomandari

Friptura sau Gratar