- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata umpluta este un preparat care merita incercat! Pentru un plus de aroma si gust in momentul cand a-ti scos rata din cuptor o puteti stropi cu zeama de la o portocala.
Ingrediente
- 1 rata
- 100 gr slanina
- 100 ml supa de carne
- patrunjel verde
- ficatul de la rata plus 3 ficatei de pui
- 100 ml vin rosu
- 1 lingura faina
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca marunt ficatii, slanina si patrunjelul verde, se amesteca toate, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Rata se curata bine si inauntru si afara, se umple cu tocatura, se leaga cu ata, se unge cu unt si se introduce la cuptor sa se friga.
- Se prepara un sos din 25 gr unt, o lingura de faina, stins cu supa de carne si se adauga sare si vinul.
- Se scoate rata fripta din tava, iar sosul preparat se toarna in sosul din tava, se amesteca si se serveste alaturi de felii din rata umpluta.