- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de curcan este o friptura aromata foarte gustoasa si usor de preparat, fiind in acelasi timp un preparat usor si dietetic.
Ingrediente
- 2 piepti de curcan
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 100 ml vin alb
- nucsoara
- 1 lingura miez de nuca
- 1 ceapa
- 100 gr cascaval
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Incinge intr-o tigaie 6 linguri cu ulei si caleste ceapa tocata fin, ardeiul si morcovul ras. Dupa ce s-au inmuiat, stinge focul si adauga cascavalul ras, nuca pisata, putina nucsoara, putina sare si piper si patrunjelul tocat foarte fin.
- Taie pieptul de curcan astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie, bate-o putin cu ciocanul pentru snitele, apoi pudreaza cu sare.
- Intinde peste foaia de carne legumele trase la tigaie si ruleaza cu atentie. Leaga bucata de carne cu ata alimentara si pune-o intr-o forma de cozonac unsa cu ulei. Unge ruloul cu ulei, toarna vinul si baga la cuptor pentru 50 de minute.
- Cand este gata, scoate-o din tava , taie sfoara si lasa sa se raceasca inainte sa o feliezi.