Rulada de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de curcan este o friptura aromata foarte gustoasa si usor de preparat, fiind in acelasi timp un preparat usor si dietetic.

Ingrediente

    • 2 piepti de curcan
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras
    • 100 ml vin alb
    • nucsoara
    • 1 lingura miez de nuca
    • 1 ceapa
    • 100 gr cascaval
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Incinge intr-o tigaie 6 linguri cu ulei si caleste ceapa tocata fin, ardeiul si morcovul ras. Dupa ce s-au inmuiat, stinge focul si adauga cascavalul ras, nuca pisata, putina nucsoara, putina sare si piper si patrunjelul tocat foarte fin.
  2. Taie pieptul de curcan astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie, bate-o putin cu ciocanul pentru snitele, apoi pudreaza cu sare.
  3. Intinde peste foaia de carne legumele trase la tigaie si ruleaza cu atentie. Leaga bucata de carne cu ata alimentara si pune-o intr-o forma de cozonac unsa cu ulei. Unge ruloul cu ulei, toarna vinul si baga la cuptor pentru 50 de minute.
  4. Cand este gata, scoate-o din tava , taie sfoara si lasa sa se raceasca inainte sa o feliezi.

Recomandari

Friptura sau Gratar