- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul cu legume sote este un preparat sanatos si gustos, perfect pentru un pranz alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 salau de 2-3 kg
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- piper boabe
- sare
- 200 ml vin rosu
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura cu faina
- 1 lamaie
- patrunjel verde tocat
- 4-6 morcovi
- 2 cartofi
- 1 telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati pestele, goliti de intestine, spalati apoi sarati pe dinauntru si pe dinafara si lasati-l sa stea 1/4 ora.
- Curatati ceapa si radacina de patrunjel, taiati felii, puneti sa fiarba cu apa calda. Adaugati sare, piper boabe, o frunza de dafin. Dupa 10 minute transferati legumele intr-o tava mare si puneti deasupra pestele intreg, la fiert. Folositi o tava mare pentru ca pestele sa se faca uniform. Turnati vinul rosu si lasati in cuptorul fierbinte 1 ora, la foc potrivit.
- Faceti un sos din unt inmuiat pe foc mic, amestecat omogen cu faina si subtiat cu zeama de peste. Fierbeti 10 min pe foc mic.Cand scoateti pestele pe platou, turnati sosul deasupra.
- Fierbeti 1/2 ora morcovii, cartofii si telina - spalate, curatate si taiate felii. Scurgeti de zeama, caliti-le (sotati-le) in unt, apoi treceti pe platou in jurul pestelui. Taiati lamaia felii, decorati platoul. Acoperiti legumele cu patrunjel verde tocat.
- Serviti pestele cald, langa vin alb.