- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbiile cu fulgi de migdale este un preparat foarte apetisant si aromat pe care il puteti servi oricand, avand insa grija ca scrumbiile sunt pesti grasi dar plini de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 4 scrumbii
- 2 lingurite hrean in otet
- 1 ardei iute
- 3 cartofi albi
- unt
- 4 felii de lamaie
- 2 lingurite mustar
- 100 gr fulgi de migdale
- ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata scrumbiile si pune in burta fiecarui peste o felie de lamaie, o jumatate de lingurita cu hrean, cateva felii de ardei iute si putina sare.
- Unge scrumbiile cu mustar si presara fulgii de migdale, apoi stropeste cu ulei si impacheteasza scumbiile in folie pergament.
- Asaza pestii intr-o tava si bag-o in cuptorul incins 20-25 de minute.
- Intre timp, fierbe cartofii curatati si taiati in cuburi in apa cu sare, iar cand sunt fierti trage-i putin in unt.
- Serveste scrumbiile cu cartofi natur si patrunjel verde, alaturi de un pahar cu vin alb.