- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca doriti o portie zdravana devitamine si sanatate, atunci este momentul sa preparati scrumbia de Dunare la gratar. Desi are multe oase, gustul scrumbiei nu se poate compara cu al nici unui alt peste.
Ingrediente
- 1 kg scrumbii
- 2 lamai
- 1 leg marar verde sau patrunjel
- 100 ml ulei
- piper
Instructiuni de preparare
- Se curata scrumbiile de solzi, se taie burta, se curata de intestine, se spala apoi se sareaza. Fiercare scrumbie se inveleste in hartie pergament unsa cu ulei, apoi se pun pe un gratar dublu, fierbinte si se asaza pe jar.
- Se frig scrumbiile pe ambele parti intorcand gratarul. Cand sunt gata se scot din hartie si se asaza pe un platou.
- Dupa ce scrumbiile s-au racit se indeparteaza capul si coada, se taie apoi de-a lungul spinarii in doua, se scoate sira spinarii, se scot si oasele, apoi se asaza jumatatile de scrumbie pe o farfurie mare, iar deasupra se toarna sosul preparat din ulei amestecat cu zeama de lamaie si piper. Se presara cu patrunjel verde si se servesc.