Cotlet de vitel cu unt si capere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletul de vitel cu unt si capere este un preparat delicios, rapid, pe care il puteti prepara chiar si in momentul in care invitatii au sosit deja, deoarece este delicios numai daca este servit cald. Servit rece, isi pierde aroma.

Ingrediente

    • 3 linguri faina
    • 100 gr bucati subtiri de cotlet de vitel
    • 20 gr unt taiat bucati
    • 1 ½ lingura otet din vin alb
    • 1 ½ lingura capere mici deshidratate
    • 2 linguri patrunjel proaspat maruntit

Instructiuni de preparare

  1. Incalziti tigaia  si adaugati 2, respectiv 1 lingura de ulei.
  2. Intre timp, amestecati faina, o lingurita de sare si jumatate de lingurita de piper proaspat macinat si treceti bucatile de cotlet prin amestecul astfel obtinut. 
  3. Gatiti carnea 2-3 minute in 2 etape, intorcand-o o data pana prinde culoarea aurie. Mutati carnea pe o farfurie. 
  4. Scurgeti excesul de ulei din tigaie, adaugati untul si lasati-l la temperatura joasa pana ce acesta devine auriu. Adaugati otet, caperele si putina sare si piper. Puneti bucatile de carne inapoi in tigaie sa se incalzeasca si presarati patrunjel.

Recomandari

Friptura sau Gratar