- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Ingrediente
- 2 buc de file de ton
- sare
- piper negru macinat
- 50 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi, decojit
- 300 gr frunze proaspete de busuioc
- 50 gr muguri de pin
- 50 ml ulei de masline
- 75 gr parmezan ras
- 2 linguri zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Fileurile de ton se clatesc sub jet de apa rece, apoi se usuca cu servete de bucatarie. Se condimenteaza pestele cu sare si piper pe ambele fete, apoi se ung cu ulei de masline. Se pun fileurile pe gratarul incins timp de 2 minute pe fiecare parte. Daca preferati tonul bine facut lasati in plus inca 2 minute pe fiecare parte. Cand pestele este rumenit, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se racoreasca.
-
In bolul unui blender puneti catelul de usturoi, frunzele de busuioc, mugurii de pin, sare si piper, apoi mixati la putere maxima pana cand amestecul este foarte fin. Dati mixerul la putere mai mica si turnati incet uleiul de masline si mixati pana cand se ingroasa. Transferati sosul pesto intr-un castron si amestecati cu parmezanul ras.
-
Asezati feliile de ton pe farfuriile de servit, stropiti-le cu zeama de lamaie si serviti cu sosul pesto proaspat.