- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu crema de busuioc este un preparat delicat si rafinat, pentru ocaziile cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi.
Ingrediente
- 4 fileuri de somon
- 120 ml vin alb se
- 50 gr unt
- sare
PENTRU CREMA DE BUSUIOC:
- 1 legatura busuioc proaspat
- 1 ou
- 320 ml lapte
- 50 gr unt
- 3 cartofi noi
- 200 ml smantana
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Puneti pe foc laptele impreuna cu frunzele de busuioc taiate marunt si le aduceti amestecul aproape de punctul de fierbere.
- Intre timp, fierbeti cartofii in apa usor sarata si cand sunt aproape fierti adaugati-i in lapte, lasandu-i la foc moderat. Cand devin sfaramiciosi pasati amestecul cu un blender, apoi puneti-i iarasi pe foc pentru 2 minute. Luati vasul de pe foc, adaugati smantana, de sare si piper si lasati-o la cald.
- Intre timp, topiti untul la foc moderat si prajiti somonul astfel incat sa ramana zemos, apoi stingeti cu vin alb si potriviti gustul de sare.
- Incalziti crema de busuioc si adaugati oul batut si untul topit.Asezati crema pe farfurie, puneti somonul deasupra si ornati cu o frunza de busuioc.