- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu sos pesto de lamaie si dovlecei este un preparat de vara, pe care il puteti prepara la mesele cu multi invitati.
Ingrediente
- 250 gr file de somon
- 1 dovlecel
- 1 lingura ulei de masline
- piper alb macinat
- sare
PENTRU SOS:
- 1 lingura menta proaspata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar
- 4 lamai
- piper alb macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Puneti pestele in tava unsa cu ulei, apoi introduceti la cuptor, la foc moderat 25 de minute.
- Stroaceti lamaile intr-un pahar, iar verdeata tocati-o marunt impreuna cu menta proaspata. Taiati dovleceii bastonase si lasati-le intr-un castron.
- Amestecati uleiul de masline cu ingredientele pentru sosul pesto.Dovleceii innabusiti-i intr-o tigaie cu putina apa, uleiul de masline, sare si piper.
- Decoram totul cu felii de lamaie si verdeturi si serviti impreuna cu pestele cald.