Somon cu sos pesto de lamaie si dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu sos pesto de lamaie si dovlecei este un preparat de vara, pe care il puteti prepara la mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    • 250 gr file de somon
    • 1 dovlecel
    • 1 lingura ulei de masline
    • piper alb macinat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura menta proaspata
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura marar
    • 4 lamai
    • piper alb macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Puneti pestele in tava unsa cu ulei, apoi introduceti la cuptor, la foc moderat 25 de minute.
  2. Stroaceti lamaile intr-un pahar, iar verdeata tocati-o marunt impreuna cu menta proaspata. Taiati dovleceii bastonase si lasati-le intr-un castron.
  3. Amestecati uleiul de masline cu ingredientele pentru sosul pesto.Dovleceii innabusiti-i intr-o tigaie cu putina apa, uleiul de masline, sare si piper.
  4. Decoram totul cu felii de lamaie si verdeturi si serviti impreuna cu pestele cald.

Recomandari

Friptura sau Gratar