- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu verdeturi este un preparat usor de preparat si aromat, numai bun la mesele in familie.
Ingrediente
- 2 bucati somon
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 5 linguri ulei
- 2 1/2 linguri marar tocat
- 2 1/2 linguri busuioc tocat
- 250 gr amestec de frunze pentru salata
Instructiuni de preparare
- Amestecati zeama de lamaie cu mustarul si cu ghimbirul ras. Bateti continuu si incorporati in amestec 4 lingnuri, putin cate putin, ca la maioneza, condimentand la sfarsit cu sare si piper.
- Ungeti bucatile de peste cu restul de ulei si pudrati-le cu sare si piper. Asezati fiecare bucata pe folie de aluminiu unsa cu ulei, si puneti pe fiecare cate 1 lingura de mara si una de busuioc, presand usor ca verdeata sa se lipeasca de peste. Infasurati folia si puneti pachetele in cuptorul incins cate 4 minute pe fiecare parte. Luati pachetele de pe foc si lasati-le sa stea cateva minute iniante de a le servi.
- Incorporati in sos restul de marar si de busuioc. Distribuiti pe farfurii amestecul de frunze pentru salata. Turnati putin sos, puneti deasupra cate o bucata de peste si stropiti cu inca putin sos, apoi puteti servi.