Somon cu verdeturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul cu verdeturi este un preparat usor de preparat si aromat, numai bun la mesele in familie.

Ingrediente

    • 2 bucati somon
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
    • 2 lingurite mustar de Dijon
    • 5 linguri ulei
    • 2 1/2 linguri marar tocat
    • 2 1/2 linguri busuioc tocat
    • 250 gr amestec de frunze pentru salata

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati zeama de lamaie cu mustarul si cu ghimbirul ras. Bateti continuu si incorporati in amestec 4 lingnuri, putin cate putin, ca la maioneza, condimentand la sfarsit cu sare si piper.
  2. Ungeti bucatile de peste cu restul de ulei si pudrati-le cu sare si piper. Asezati fiecare bucata pe folie de aluminiu unsa cu ulei, si puneti pe fiecare cate 1 lingura  de mara si una de busuioc, presand usor ca verdeata sa se lipeasca de peste. Infasurati folia si puneti pachetele in cuptorul incins cate 4 minute pe fiecare parte. Luati pachetele de pe foc si lasati-le sa stea cateva minute iniante de a le servi.
  3. Incorporati in sos restul de marar si de busuioc. Distribuiti pe farfurii amestecul de frunze pentru salata. Turnati putin sos, puneti deasupra cate o bucata de peste si stropiti cu  inca putin sos, apoi puteti servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar