Somon in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul in aluat este un preparat foarte gustos si plin de vitamine, fiind in acelasi timp un preparat care poate inlocui cu succesc carnea de porc sau de pui.

Ingrediente

    • 800 gr file de somon
    • 400 gr spanac
    • 3 linguri ulei
    • patrunjel verde
    • 1 pachet aluat foitaj
    • 50 gr unt
    • 1 lamaie
    • piper mainat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fileurile de peste, se indeparteaza pielea, apoi se pudreaza cu sare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun bucatile de peste intr-o tigaie cu ulei incins si se rumenesc cate 3 minute, pe fiecare parte, dupa care se scot pe o farfurie.
  2. Se opareste spanacul apoi se caleste in unt pana cand se obtin o pasta, adaugand, la nevoie, sare si piper macinat.
  3. Se desface aluatul de foitaj si se intinde peste el  spanacul. Peste spanac se aranjeaza feliile de somon una langa alta, apoi se ruleaza. Se pune rulada intr-o tava,  care apoi se baga in cuptorul incins pentru 25 de minute.
  4. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza si se serveste cu frunze de patrunjel proaspat.

Recomandari

Friptura sau Gratar