- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul pe pat de spanac este un preparat foarte gustos si plin de vitamine....
Ingrediente
- 5 bucati file de somon
- 400 gr spanac congelat
- 300 ml LAPTE
- 50 gr unt
- sare
- piper
PENTRU SOS:
- 300 ml smantana
- menta uscata
- ierburi de Provence
- un praf de usturoi
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 55 minute
- Intai prepari sosul, pentru ca aromele folosite sa se intrepatrunda. Amesteci smantana cu sare, piper, menta, ierburile Provence si praful de usturoi.
- Cantitatile folosite sunt la aprecierea fiecaruia, in functie de gust. Dai sosul obtinut la rece. Dupa ce ai preparat sosul, faci garnitura de spanac.
- Intr-o cratita, pui untul la topit, peste el adaugi spanacul congelat si sotezi. Adaugi laptele, sare, piper si fierbi la foc mic pana ce capata consistenta unui piure.
- Cand spanacul este aproape gata, asezi fileurile de somon condimentate cu sare si piper, pe gratar, timpul de gatire fiind foarte scurt, cam 5 minute pe fiecare parte.
- Fileurile de somon se servesc impreuna cu piure de spanac si sos de smantana.