- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii ardelenesti se prepara usor, ori de cate ori doriti sa preparati ceva de mancare sau cand doriti o garnitura taraneasca.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 ceapa
- 350 ml lapte proaspat
- patrunjel verde
- 1 fir de praz
- sare
- piper macinat
- 100 gr slanina
- cimbru
Instructiuni de preparare
- Se taie ceapa si partea alba de la praz felii foarte subtiri, slanina se taie cuburi mici si impreuna se pun intr-o cratita pe foc mic, amestecand pana se rumenesc usor.
- Se adauga cartofii cruzi, curatati si taiati felii subtiri, sare, piper, cimbru si laptele, adaugand si 100 ml apa. Se introduce vasul la cuptor sa fiarba si sa scada. Se servesc cu patrunjel verde presarat deasupra.