- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu smantana sunt una dintre cele mai aromate si usor de realizat retete; versatila si totusi delicata, aceasta combinatie poate fi transformata intr-o garnitura calda sau rece, ideal de asortat oricarui fel principal.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 500 gr smantana
- 50 gr unt
- 200 ml lapte proaspat
- 1 lingurita faina
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se pune intr-o cratita putina apa sa fiarba, si cand clocoteste se pun cartofii si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se scurg si se pun in lapte cu 30 gr unt.
- Se lasa sa fiarba pana scade laptele si se toarna smantana amestecata cu faina, apoi se pune restul de unt si se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care se pune pe o farfurie si se poate servi.