- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cei care nu au mancat niciodata cartofi frantuzesti vor avea o surpriza, dar una placuta. Desi francezii sunt celebrii pt cartofii prajiti, cartofii frantuzesti sunt un fel de mancare la cuptor cu straturi delicioase de branza, ou si cartofi fierti.
Ingrediente
- 5 cartofi
- 4 oua
- 150 gr unt
- 300 gr smantana
- 250 gr branza rasa
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ouale se fierb 4 minute, sa nu fie prea tari.
- Se unge cu unt un vas termorezistent, se asaza un rand de felii de cartofi, se pune putina sare, se asaza un rand de felii de oua si bucatele de unt si un strat de branza rasa. Se toarna smantana si se repeta randurile pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.
- Se toarna restul de smantana si se introduce vasul la cuptor sa se rumeneasca cartofii, apoi se poate servi.